Kunnen luizen alleen leven?

Ze kunnen ook niet meer dan 24 uur van een menselijke hoofdhuid overleven. Ze kunnen alleen kruipen, en als gevolg daarvan gebeurt de meeste overdracht alleen door direct contact. Hoofdluizen overleven minder dan een of twee dagen als ze van de hoofdhuid vallen en zich niet kunnen voeden. Hoofdluizeneieren (neten) kunnen niet uitkomen en sterven meestal binnen een week als ze niet onder ideale omstandigheden van hitte en vochtigheid blijven, vergelijkbaar met die dicht bij de menselijke hoofdhuid.

Daarom, omdat een nit moet incuberen onder omstandigheden die gelijkwaardig zijn aan die in de buurt van de menselijke hoofdhuid, is het zeer onwaarschijnlijk dat het van het hoofd wegkomt. Bovendien, als het ei zou uitkomen, zou de nieuw opgekomen nimf binnen enkele uren sterven als hij zich niet voedde met menselijk bloed. Als een kind veel aan zijn hoofd krabt, bestaat de kans dat het kind hoofdluis heeft. Hoofdluizen zijn kleine insecten die eruit zien als een rijstkorrel met zes poten.

Ze infecteren het haar op je hoofd en leggen kleine eieren die op roos lijken. Omdat ze tot 30 dagen op een mens kunnen leven, verspreiden hoofdluizen zich gemakkelijk, vooral onder kinderen op school en kinderdagverblijven. Je kunt ze in nauw contact brengen met anderen die hoofdluis hebben of door hoeden, handdoeken, borstels of kammen van iemand met hoofdluis te delen. Hoofdluizen veroorzaken intense jeuk op de hoofdhuid van uw kind.

Uw kind kan kleine, rode bultjes hebben op zijn hoofdhuid, nek en zelfs zijn schouders. Je ziet misschien kleine witte vlekjes, het zijn hoofdluizeneieren, op de onderkant van het haar, dicht bij de hoofdhuid van je kind. Je moet goed naar het haar van je kind kijken om hoofdluis te zien. Kijk naar hun hoofd onder een fel licht met een vergrootglas en zorg ervoor dat je wegwerphandschoenen draagt.

Verdeel het hoofd van uw kind tot aan de hoofdhuid in zeer kleine delen. Je zult bewegende luizen en eieren kunnen zien. De eieren zullen heel moeilijk te verwijderen zijn omdat ze aan het haar zijn bevestigd met een substantie die lijkt op lijm. Een van de meest voorkomende oplossingen zijn lotions en shampoos die een chemische stof bevatten die permethrin of Nix wordt genoemd.

Je kunt ze vinden in een drogisterij. Je kunt ook verschillende natuurlijke remedies gebruiken. Als deze niet werken, kan de arts van uw kind u iets sterkers geven. Mogelijk moet u anderen behandelen die een bed of kleding hebben gedeeld met het kind dat luizen heeft.

Nadat je het hoofd van je kind hebt behandeld, wil je alle eieren verwijderen. Sommige afwasvloeistoffen kunnen helpen die lijm op te lossen waardoor de eieren aan het haar blijven kleven, of je kunt olijfolie in het haar wrijven. Een fijne metalen kam is het beste om de eieren te verwijderen, en het zal helpen om eerst de tanden van de kam door bijenwas te laten lopen. Je wilt het haar van het kind over ongeveer 7 tot 10 dagen weer kammen voor eieren.

Sommige mensen behandelen luizen voorzichtig, niet alleen kammen, misschien gecombineerd met warmte. Luizen kunnen tot 55 uur overleven zonder contact met een menselijke gastheer, dus het is ook belangrijk om alle kleding en beddengoed van het kind in warm water te wassen met afwasmiddel, tenzij u langer dan 55 uur geen contact kunt garanderen. Dit helpt voorkomen dat de luizen zich naar anderen verspreiden. Het behandelen van luizen doodt ze meestal, maar ze kunnen terugkomen, vooral als de infectie door de klas of de kinderopvang van uw kind loopt.

Daarom is het logisch dat wanneer één geval wordt ontdekt in een gezin, school of kinderdagverblijf, het logisch is dat elk kind op de locatie wordt onderzocht op hoofdluis. Luizen kunnen niet langer dan 24 uur van een menselijke gastheer overleven en ze zijn uniek aangepast om in menselijk hoofdhaar te leven. Ze houden er over het algemeen niet van om de beschermde omgeving in het hoofdhaar te verlaten. Hoofdluizen zijn vleugelloos, 2 mm tot 4 mm lang (volwassen luis), zesbenige, bloedzuigende insecten die op de hoofdhuid van mensen leven, maar niet op huisdieren zoals honden of katten (.

Geïnfecteerde kinderen dragen meestal minder dan 20 volwassen hoofdluizen (vaker minder dan, die elk, indien onbehandeld, drie tot vier weken leven (5—. Hoofdluizen blijven dicht bij de hoofdhuid voor voedsel, warmte, onderdak en vocht (6,. De hoofdluis voedt zich elke 3 uur tot 6 uur door bloed te zuigen en tegelijkertijd speeksel te injecteren. Na het paren kan de volwassen vrouwelijke luis gedurende 30 dagen vijf tot zes eieren per dag produceren (, elk in een schaal (een nit) die is 'gelijmd' aan de haarschacht bij de hoofdhuid (5,.

De eieren komen negen tot 10 dagen later uit in nimfen die de komende negen tot 15 dagen meerdere keren vervellen om volwassen hoofdluis te worden (. De uitgekomen lege eierschalen (neten) blijven op het haar achter, maar zijn geen bron van herbesmetting. Nimfen en volwassen hoofdluizen kunnen tot drie dagen overleven, weg van de menselijke gastheer (. Hoewel eieren tot drie dagen buiten de gastheer kunnen overleven, komen ze niet uit bij temperaturen die lager zijn dan die in de buurt van de hoofdhuid (.

Hoofdluizen komen niet uit de lucht of uit de grond. Het zijn menselijke parasieten en zijn hier waarschijnlijk al sinds het begin der tijden. Gedroogde (opgedroogde) hoofdluizen en hun eieren (neten) zijn gevonden op het haar en de hoofdhuid van Egyptische mummies. Voor sommige mensen is er de overtuiging dat om hoofdluis te elimineren, je ook het huis en de persoon moet behandelen.

Degenen die medicijnen gebruiken, of die eerder zijn behandeld voor hoofdluis, evenals zwangere en zogende moeders, kunnen kwetsbaarder zijn voor bijwerkingen en moeten chemische luizenbehandelingen vermijden voor gebruik op zichzelf of deze op anderen toepassen. Zelfs als luizen bij een persoon worden aangetroffen, moet zorgvuldig worden overwogen voordat wordt besloten om een luizendodende behandeling te gebruiken, omdat elke persoon unieke kwetsbaarheden voor de gezondheid heeft. Maar leren dat je eigen kind luizen heeft, kan overweldigend aanvoelen, dus hier zijn 10 geruststellende gedachten over hoofdluis, samen met input van de inwoner van de Ohio State University „Bug Doc, David Shetlar, van de afdeling Entomologie. Er zijn beperkte meldingen over het orale (en topische) gebruik van ivermectine voor de behandeling van hoofdluis (, maar geen grote onderzoeken.

Het wassen, weken of drogen van items bij een temperatuur hoger dan 130° F kan zowel hoofdluizen als neten doden. Onderschat niet de brede impact die een ernstig geval van hoofdluis kan hebben op een persoon, inclusief zelfrespect en mentaal welzijn. DNA-technologie toont aan dat hoofdluizen dezelfde soort zijn als de beruchte lichaamsluis, die al lang in verband wordt gebracht met ziekten zoals tyfus en recidiverende koorts. Tabel 1 bevat een lijst van de actuele insecticiden (pyrethrines, permethrine 1% en lindaan) die momenteel beschikbaar en goedgekeurd zijn voor de behandeling van besmetting met hoofdluis in Canada, hun actieve ingrediënten, gebruiksmethoden en aandachtsgebieden.

Vraag uw aanbieder of mensen die beddengoed of kleding delen met de persoon met hoofdluis ook behandeld moeten worden. Routinematig stofzuigen van vloeren en meubels is voldoende om luizen of neten te verwijderen die mogelijk van het hoofd van een besmet persoon zijn gevallen. DNA-technologie toont echter aan dat hoofdluizen dezelfde soort zijn als de beruchte lichaamsluis, die al lang in verband wordt gebracht met ziekten zoals tyfus en recidiverende koorts. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *