Waar leven luizen als ze niet in je haar zitten?

Terwijl hoofdluizen in je haar leven en zich voeden met je hoofdhuid, leven lichaamsluizen meestal in je kleding en beddengoed. Ze reizen meerdere keren per dag naar je huid om zich te voeden met bloed. Je kledingnaden zijn de meest voorkomende plaatsen voor lichaamsluizen om hun eieren (neten) te leggen. Veel voorkomende soorten luizen zijn hoofdluis, lichaamsluizen en schaamluis.

Lichaamsluizen zijn de enige soort luizen waarvan bekend is dat ze ziekten verspreiden. Lichaamsluizen worden verspreid door luizen die leven op ongewassen kleding. In tegenstelling tot andere soorten luizen, kan de verspreiding van lichaamsluizen vrij eenvoudig worden voorkomen. Kleding moet na het dragen vaak worden gewassen en u moet voorkomen dat u kleding met anderen deelt.

Hoofdluizen moeten zich voeden met een ander levend lichaam om te overleven. Hun bron van voedsel is menselijk bloed, dat ze uit je hoofdhuid halen. Hoofdluizen kunnen niet vliegen, zijn niet in de lucht en kunnen niet ver weg van hun gastheer in water leven. Sterker nog, ze klampen zich vast aan haarlokken voor een dierbaar leven als je baadt.

De hoofdluis, of Pediculus humanus capitis, is een parasitair insect dat te vinden is op het hoofd, wenkbrauwen en wimpers van mensen. Hoofdluizen voeden zich meerdere keren per dag met menselijk bloed en leven dicht bij de menselijke hoofdhuid. Het is niet bekend dat hoofdluizen ziekten verspreiden. Hoofdluis mag niet worden beschouwd als een medisch risico of gevaar voor de volksgezondheid.

Hoofdluizen kunnen een ergernis zijn omdat hun aanwezigheid jeuk en slaapverlies kan veroorzaken. Soms kan jeuk leiden tot overmatig krabben, wat soms de kans op een secundaire huidinfectie kan vergroten. Bij het omgaan met hoofdluis is het belangrijk om te onthouden dat ze op het hoofd leven, niet in huis of op andere voorwerpen. Veel mensen is verteld dat ze alles moeten schoonmaken, oppervlakken in huis moeten stofzuigen, witwassen en ontsmetten om er zeker van te zijn dat een luizenplaag verdwenen is.

Als u het hoofd echter goed behandelt, zijn er hoofdluizen aanwezig op andere voorwerpen zoals haaraccessoires, haarborstels, beddengoed, sjaals, overhemden, enz. Je moet alle volwassen luizen doden, evenals de nimfen, en de eieren extraheren om een luizenplaag te beëindigen. Wat betreft ziektebestrijding op voorwerpen waarmee hoofdluis mogelijk in contact is geweest, veroorzaakt pediculosis geen ziekte, dus er is geen aanvullende actie nodig. Hoofdluizen zijn kleine insecten die zich voeden met bloed van de menselijke hoofdhuid.

Hoofdluis treft meestal kinderen. De insecten verspreiden zich meestal door directe overdracht van het haar van de ene persoon naar het haar van een ander. Luizen zijn een van de vele parasieten die overleven uit het bloed van hun gastheer. Hoofdluizen kunnen tegenwoordig alleen overleven op het hoofd van een mens met haar.

Er zijn ook lichaamsluizen en duizenden jaren geleden waren deze luizen waarschijnlijk hetzelfde voordat ze zich aanpasten voor verschillende omstandigheden. Lichaamsluizen lijken het vermogen te hebben ontwikkeld om zich aan kledingvezels te hechten, terwijl hoofdluizen zijn aangepast voor menselijke haren. Hoofdluis kan niet lang leven op kussens of lakens. Het is mogelijk dat een levende luis die van iemands hoofd is gekomen, op een andere menselijke gastheer kruipt die ook zijn hoofd op dezelfde kussens of lakens legt.

Als u zich nog steeds zorgen maakt over het risico om hoofdluis uit kussens of lakens te krijgen, kan het stofzuigen of drogen van deze items het risico verder verminderen, 8.Als parasiet moeten hoofdluizen toegang hebben tot bloed van hun menselijke gastheer, anders sterven ze snel af. Hoewel het waar kan zijn dat mensen van duizenden jaren geleden luizen hadden en vies waren, veroorzaakte of ondersteunde het vuil het luizenprobleem niet. Je weet misschien nooit waar je geval van luizen vandaan kwam, maar het zou zijn begonnen toen een zwangere luis of twee levende insecten hun weg naar je hoofd vonden door head-to-head contact met een persoon die een actieve zaak heeft. Zwemmen of wassen van het haar binnen 1-2 dagen na behandeling met sommige geneesmiddelen tegen hoofdluis kan sommige behandelingen minder effectief maken.

In de Verenigde Staten komt besmetting met hoofdluis het meest voor bij kleuters die naar kinderopvang gaan, basisschoolkinderen en de leden van het huishouden van besmette kinderen. Wetenschappers die luizen aan de Universiteit van Utah bestudeerden, ontdekten dat luizen sterven wanneer ze worden blootgesteld aan verwarmde lucht, zolang de lucht binnen een specifieke luchtstroom en temperatuur valt. In de Verenigde Staten komen gevallen van hoofdluis het vaakst voor bij kinderen op de kleuterschool tot en met de basisschool. Gegevens tonen aan dat hoofdluizen enkele uren onder water kunnen overleven, maar het is onwaarschijnlijk dat ze door het water in een zwembad worden verspreid.

Het is belangrijk om te benadrukken dat slechte hygiëne, zoals overgeslagen baden of douches of een ander hygiëneprobleem, doorgaans niet de oorzaak is van hoofdluis. Voor sommige mensen is er de overtuiging dat om hoofdluis te elimineren, je ook het huis en de persoon moet behandelen. Een volwassen hoofdluis kan ongeveer 30 dagen op iemands hoofd leven, maar sterft binnen een of twee dagen als hij van een persoon valt. De procedure maakt gebruik van het smalle temperatuurbereik waarin hoofdluizen overleven en is zo effectief dat klinieken overal worden geopend.

Als er geen behandeling is, zullen de luizen zich ontwikkelen en zich klaarmaken om u een volledige luizenplaag te bezorgen. De diagnose van een besmetting met hoofdluizen kan het beste worden gesteld door een levende nimf of volwassen luis op de hoofdhuid of het haar van een persoon te vinden. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *