Waar leven luizen als ze niet op mensen zijn?

Dit betekent dat ze niet kunnen overleven zonder een menselijke gastheer. Deze soort kan alleen op menselijke gastheren leven, dus je kunt ze niet krijgen van je hond, kat, cavia of enig ander soort harig huisdier dat je hebt. Luizen hebben geen vleugels, dus ze kunnen niet vliegen. Hoofdluizen moeten zich voeden met een ander levend lichaam om te overleven.

Hun bron van voedsel is menselijk bloed, dat ze uit je hoofdhuid halen. Hoofdluizen kunnen niet vliegen, zijn niet in de lucht en kunnen niet ver weg van hun gastheer in water leven. Sterker nog, ze klampen zich vast aan haarlokken voor een dierbaar leven als je baadt. Bij het omgaan met hoofdluis is het belangrijk om te onthouden dat ze op het hoofd leven, niet in huis of op andere voorwerpen.

Veel mensen is verteld dat ze alles moeten schoonmaken, oppervlakken in huis moeten stofzuigen, witwassen en ontsmetten om er zeker van te zijn dat een luizenplaag verdwenen is. Als u het hoofd echter goed behandelt, zijn er hoofdluizen aanwezig op andere voorwerpen zoals haaraccessoires, haarborstels, beddengoed, sjaals, overhemden, enz. Je moet alle volwassen luizen doden, evenals de nimfen, en de eieren extraheren om een luizenplaag te beëindigen. Wat betreft ziektebestrijding op voorwerpen waarmee hoofdluis mogelijk in contact is geweest, veroorzaakt pediculosis geen ziekte, dus er is geen aanvullende actie nodig.

Luizen zijn een van de vele parasieten die overleven uit het bloed van hun gastheer. Hoofdluizen kunnen tegenwoordig alleen overleven op het hoofd van een mens met haar. Er zijn ook lichaamsluizen en duizenden jaren geleden waren deze luizen waarschijnlijk hetzelfde voordat ze zich aanpasten voor verschillende omstandigheden. Lichaamsluizen lijken het vermogen te hebben ontwikkeld om zich aan kledingvezels te hechten, terwijl hoofdluizen zijn aangepast voor menselijke haren.

Hoofdluizen bewegen door te kruipen; ze kunnen niet springen of vliegen. Hoofdluizen worden verspreid door direct contact met het haar van een besmette persoon. Iedereen die in contact komt met iemand die al hoofdluis heeft, loopt het grootste risico. Verspreid door contact met kleding (zoals hoeden, sjaals, jassen) of andere persoonlijke spullen (zoals kammen, borstels of handdoeken) die door een besmet persoon worden gebruikt, is ongebruikelijk.

Persoonlijke hygiëne of netheid thuis of op school heeft niets te maken met het krijgen van hoofdluis. Lichaamsluizen lijken op hoofdluis, maar hebben verschillende gewoonten. Terwijl hoofdluizen in je haar leven en zich voeden met je hoofdhuid, leven lichaamsluizen meestal in je kleding en beddengoed. Ze reizen meerdere keren per dag naar je huid om zich te voeden met bloed.

Hoofdluizen zijn kleine insecten die zich voeden met bloed van de menselijke hoofdhuid. Hoofdluis treft meestal kinderen. De insecten verspreiden zich meestal door directe overdracht van het haar van de ene persoon naar het haar van een ander. Lichaamsluizen leven in de naden en plooien van kleding.

Ze voeden zich met menselijk bloed en leggen hun eieren en deponeren afvalstoffen op de huid en kleding. Geef elk gezinslid zijn eigen beddengoed, handdoeken en haarborstels om de verspreiding van hoofdluis te voorkomen als een familielid is geïnfecteerd of blootgesteld. Hoewel hoofdluis vervelend kan zijn, kan een goede behandeling de besmetting snel en pijnloos uitroeien. De diagnose van een besmetting met hoofdluizen kan het beste worden gesteld door een levende nimf of volwassen luis op de hoofdhuid of het haar van een persoon te vinden.

Het kan echter nuttig zijn voor anderen om informatie te delen met schoolverpleegkundigen, ouders van klasgenoten en anderen over contact met hoofdluis. Een volwassen hoofdluis kan ongeveer 30 dagen op iemands hoofd leven, maar sterft binnen een of twee dagen als hij van een persoon valt. Hoewel er geen betrouwbare gegevens beschikbaar zijn over hoeveel mensen in de Verenigde Staten elk jaar hoofdluis krijgen, komen er elk jaar naar schatting 6 miljoen tot 12 miljoen plagen voor in de Verenigde Staten bij kinderen van 3 tot 11 jaar. Je weet misschien nooit waar je geval van luizen vandaan kwam, maar het zou zijn begonnen toen een zwangere luis of twee levende insecten hun weg naar je hoofd vonden door head-to-head contact met een persoon die een actieve zaak heeft.

In de Verenigde Staten komt besmetting met hoofdluis het meest voor bij kleuters die naar kinderopvang gaan, basisschoolkinderen en de leden van het huishouden van besmette kinderen. In tegenstelling tot de eieren van lichaamsluizen, begint de levenscyclus van hoofdluis als een ei dat door een luis op een enkele haarlok wordt gelegd. De procedure maakt gebruik van het smalle temperatuurbereik waarin hoofdluizen overleven en is zo effectief dat klinieken overal worden geopend. Raadpleeg een zorgverlener voordat u met de behandeling begint als u vermoedt dat u of uw kind hoofdluis heeft.

Deel geen persoonlijke spullen zoals hoeden, sjaals, haaraccessoires en kammen met mensen, vooral degenen die hoofdluis hebben. Lokale gezondheidsafdelingen kunnen richtlijnen hebben die betrekking hebben op het beleid van schoolhoofdluizen; neem contact op met uw lokale en nationale gezondheidsafdelingen om te zien of ze dergelijke aanbevelingen hebben. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *