Hoe kom je thuis snel van luizeneieren af?

U kunt ook vloeren en meubels stofzuigen waar luizen zijn gevallen. Luizen zijn kleine insecten die zich voeden met menselijk bloed. Volwassen luizen zijn 2-3 millimeter lang en leggen hun eieren op het haar, dicht bij de huid. Hoewel andere natuurlijke remedies vaak effectief waren, was anijsolie een van de slechts twee die luizen permanent elimineerden.

Mensen die andere kruidengeneesmiddelen gebruikten, meldden doorgaans binnen een paar maanden herbesmettingen. Mensen die anijsolie willen kopen, kunnen het vinden in natuurvoedingswinkels en online. Olijfolie kan andere voordelen hebben voor het haar en de hoofdhuid. Olijfolie is te koop in veel supermarkten en online.

Kokosolie is een populaire behandeling voor droge huid en haar. Van de geteste remedies ontdekte het team dat pure kokosolie de enige effectieve behandeling was. Binnen 4 uur na het aanbrengen van de olie was gemiddeld 80% van de hoofdluizen dood. De twee meest effectieve medicinale shampoos doodden 97,9% en 90,2% van de luizen in dezelfde periode.

Mensen kunnen kokosolie kopen in veel natuurvoedingswinkels en online. Tea tree olie is een populair huismiddeltje voor veel huidaandoeningen vanwege de antimicrobiële eigenschappen. Uit ander onderzoek dat theeboomolie beoordeelt als een behandeling voor hoofdluis, is echter gebleken dat de remedie minder effectief is. Ook kan theeboomolie soms de huid irriteren en huiduitslag of jeuk veroorzaken.

Lees hier meer over de mogelijke gezondheidsvoordelen van theeboomolie. Dit product is te koop in sommige apotheken, natuurvoedingswinkels en online. Vaseline kan luizen doden door de insecten en mogelijk hun eieren te verstikken. Vaseline kan vettig en rommelig zijn, en het verwijderen ervan kan herhaalde wasbeurten vereisen.

Voor mensen met behandelingsresistente luizen of een allergie voor luizenshampoos kan het echter een effectieve optie zijn. Vaseline is te koop in drogisterijen en online. De Amerikaanse versie van de televisieserie „The Office” heeft mogelijk het gebruik van mayonaise om luizen te behandelen populair gemaakt. Voorstanders beweren dat mayonaise luizen verstikt en het voor een persoon gemakkelijker maakt om ze uit het haar te kammen.

Sommige mensen zeggen ook dat mayonaise de jeuk en irritatie van de hoofdhuid die luizen veroorzaken, kan verlichten. Er is geen bewijs dat mayonaise luizen kan doden of behandelen. Hoewel dit huismiddeltje waarschijnlijk onschadelijk is, is het waarschijnlijk rommelig en onhandig. Onderzoek heeft aangetoond dat knoflook weinig voordelen heeft als behandeling voor een luizenplaag.

Terwijl tijm- en sesamolie aanvankelijk tot enkele verbeteringen leidden, zagen mensen die ze gebruikten vaak de plaag opnieuw opdringen. Anijs- en kokosolie werkten beter als behandelingen voor hoofdluizen. Onderzoek naar de effectiviteit van huismiddeltjes voor luizen is aan de gang. Opkomende gegevens suggereren dat sommige huismiddeltjes, zoals kokosolie of anijsolie, effectief kunnen zijn.

De beschikbare gegevens zijn echter niet overtuigend. Een grote zorg over huismiddeltjes is dat ze luizen mogelijk niet permanent elimineren. Uit een onderzoek naar tal van natuurlijke remedies bleek dat luizenplagen in de meeste gevallen binnen 2-8 weken na behandeling terugkeerden. Sommige ouders wenden zich tot huismiddeltjes voor hoofdluis, zoals tea tree olie, mayonaise, neemolie, azijn, zoutoplossing en vele anderen.

Deze behandelingen zijn rommelig, tijdrovend en worden niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Als u een OTC-hoofdluisbehandeling hebt geprobeerd die niet werkte en u zeker weet dat uw kind niet opnieuw is geïnfecteerd, zoek dan professionele hulp. Alle voorwerpen die in contact zijn geweest met de aangetaste hoofdhuid (zoals lakens, dekens, kleding, knuffels, haarbanden en stropdassen, hoeden, petten, tapijten, kussenslopen en bankhoezen) moeten worden gewassen in warm water bij een temperatuur van meer dan 140° F of 60° C om de luizen te doden. Laat het hoofd van je kind weken in olijfolie of kokosolie.

Dek af met een douchemuts gedurende minimaal 2 uur (of bij voorkeur's nachts). Als u klaar bent, verwijdert u de douchemuts en scheidt u het haar in kleine secties, gebruik dan een metalen kam om de luizen en eieren voorzichtig te verwijderen. Spoel het haar goed uit met shampoo. Herhaal dit proces een paar keer totdat je ziet dat er geen luizen of neten meer zijn.

Hoewel hoofdluizen niet zo lang buiten hun menselijke gastheer kunnen overleven, wil je niet het risico lopen dat de luizen terugkeren naar het hoofd van je kind of zich vastklampen aan dat van iemand anders. Zorg ervoor dat je alles schoonmaakt of wast dat in nauw contact is geweest met de persoon die luizen heeft (kleding, hoeden, kussenslopen, lakens, haarborstels en kammen). Als een artikel niet kan worden gewassen (zoals knuffels), doe dan items in een luchtdichte plastic zak en laat het 2 weken staan. Was anders artikelen in warm water en plaats ze in de droger om te drogen.

Zorg er ook voor dat u vloeren en meubels stofzuigt waar de luizen zijn gevallen. In een onderzoek bleken heteluchtmethoden zeer effectief bij het doden van neten, maar minder bij het uitroeien van levende luizen. Een ouderwetse motorkapdroger doodde bijna 89% van de neten, maar slechts 10% van de luizen, terwijl een föhn met directe warmte bijna 98% van de neten en 55% van de luizen verwijderde. Gebruik dus een föhn op vers gewassen haar om je kans te vergroten om de kleine buggers uit te roeien.

Maar gebruik nooit hete lucht na het aanbrengen van een chemische luizenbehandeling. Pyrethrines vallen het zenuwstelsel van levende luizen aan, maar werken niet altijd omdat sommige luizen resistent zijn geworden tegen het toxine. Een minder waarschijnlijke manier om hoofdluis te krijgen, is door persoonlijke spullen te delen die het hoofd raken, zoals hoeden, haarborstels en haaraccessoires. Kruidenkundigen en aanhangers van natuurlijke remedies beweren dat een breed scala aan producten, waaronder knoflook, tijmolie en sesamolie, hoofdluis kan behandelen.

Zodra uw kind thuiskomt met een bevestigd geval van hoofdluis, onderneemt u stappen om te voorkomen dat luizen zich verspreiden naar andere familieleden. Maar eerst willen we je vertellen dat het hebben van hoofdluis op geen enkele manier aangeeft dat je onhygiënisch of vies bent. Krijg elk jaar hoofdluis, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), en net zoveel tranen worden vergoten door kinderen en volwassenen die proberen van die kleine parasitaire insecten af te komen. Zorg voor luizen die bestand zijn tegen behandelingen op basis van permethrine, dus u moet zich bewust zijn van de beste keuzes om luizen kwijt te raken.

Bovendien kom je er op geen enkele manier achter dat je hoofdluis hebt, tenzij er meer zijn en je voelt dat ze op je hoofdhuid bewegen. Onderzoek heeft aangetoond dat luizenkammen met fijne tanden over het algemeen effectiever zijn bij de behandeling van luizen dan pediculiciden. Het belangrijkste verschil tussen verschillende producten is het actieve ingrediënt en welke stadia van hoofdluis het doodt. Als er echter uitslag of reactie ontstaat of als de luizen weer verschijnen, is het het beste om in plaats daarvan een OTC-luizenshampoo te proberen.

Het delen van handdoeken, kammen, lakens en kussens met een besmette persoon kan ook luizenplaag in uw hoofd veroorzaken. Joan Sawyer, co-auteur van het boek Head Lice to Dead Lice, promoot een 5-staps gevechtsplan waarbij olijfolie op specifieke dagen wordt aangebracht in de loop van een periode van 21 dagen. Het is mogelijk dat u te maken heeft met hoofdluizen die resistent zijn tegen het actieve ingrediënt in uw behandelingsproduct. Raadpleeg uw kinderarts of neem contact op met een kinderdermatoloog voor een receptbehandeling met hoofdluis.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *