Hoe worden luizen gecreëerd?

De eieren worden in wezen op het haar geplakt door afscheidingen van de vrouwelijke luis. De eieren hebben ongeveer een week nodig om uit te komen en produceren een nimf. De nimfen doorlopen vervolgens drie opeenvolgende groeispurts. Tijdens deze spurts vervellen ze tot ze volwassen zijn.

Hoofdluizen worden overgedragen van de ene gastheer op de andere door nauw persoonlijk contact. Dit betekent voor het grootste deel dat een niet-besmette persoon in contact zou moeten zijn met een besmette persoon. Het delen van kammen, borstels, handdoeken, hoeden en andere persoonlijke spullen kan de verspreiding van hoofdluis versnellen. Een korte uitleg over hoe luizen ontstaan is dat luizen worden gevormd wanneer 2 volwassen luizen van het andere geslacht partner.

Daarna legt de vrouwelijke luis eieren op de haarlokken en lijmt ze stevig ongeveer ¼ inch van de hoofdhuid met een substantie die ze afscheidt. In de loop van de volgende week tot tien dagen groeien de luizen in de veiligheid van de eierschaal en komen dan uit. Deze onrijpe luizen, nimfen genaamd, doen niets anders dan rijpen terwijl ze zich periodiek voeden met menselijk bloed op de hoofdhuid. Eenmaal volwassen, een week tot 10 dagen later, beginnen deze nu volwassen luizen zich voort te planten.

Een gedetailleerde uitleg is te vinden op LiceDoctors - Hoe kan ik insecten en luizeneieren uitroeien?. Hoofdluizen zijn kleine insecten die zich voeden met bloed van de menselijke hoofdhuid. Hoofdluis treft meestal kinderen. De insecten verspreiden zich meestal door directe overdracht van het haar van de ene persoon naar het haar van een ander.

Het langere antwoord gaat meer dan 800.000 jaar terug. Wetenschappers geloven dat hoofdluis op een ander pad begon te evolueren dan lichaamsluizen rond de tijd dat mensen meer kleding begonnen te dragen. Lichaamsluizen zijn geëvolueerd om zich te hechten aan kledingvezels die doorgaans dikker en sterker zijn dan een mensenhaar. Hoofdluis zit vast met de hoofdhuid.

Onderzoekers hebben deze informatie gebruikt om te speculeren dat mensen mogelijk veel eerder kleding hebben gebruikt dan eerder werd aangenomen. Hoofdluizen leven slechts ongeveer 30 dagen. In die 30 dagen kan een vrouwelijke luis (enkelvoud van luizen) echter 50 tot 150 eieren produceren. Elk ei is bevestigd aan een enkel haar aan de basis van het haar naast de hoofdhuid.

Het ei (of nit) heeft de lichaamswarmte van de hoofdhuid nodig om te overleven. Als de omstandigheden goed zijn, komt er binnen 5 tot 10 dagen een nieuwe luis uit. Dit is de eenvoudigste en meest voorkomende manier om luizen te krijgen. Van azijn en tea tree olie tot eenvoudige olijfolie, er zijn tal van huismiddeltjes beschikbaar die werken om hoofdluis kwijt te raken.

Wat betreft ziektebestrijding op voorwerpen waarmee hoofdluis mogelijk in contact is geweest, veroorzaakt pediculosis geen ziekte, dus er is geen aanvullende actie nodig. Wetenschappers die luizen aan de Universiteit van Utah bestudeerden, ontdekten dat luizen sterven wanneer ze worden blootgesteld aan verwarmde lucht, zolang de lucht binnen een specifieke luchtstroom en temperatuur valt. Als er geen behandeling is, zullen de luizen zich ontwikkelen en zich klaarmaken om u een volledige luizenplaag te bezorgen. De komende vijftien tot zestien dagen nadat de vrouwelijke luis volwassen is geworden, zullen volwassen hoofdluizen blijven paren, zullen vrouwtjes eieren leggen en beide zullen zich voeden met de menselijke hoofdhuid.

Hoewel het waar kan zijn dat mensen van duizenden jaren geleden luizen hadden en vies waren, veroorzaakte of ondersteunde het vuil het luizenprobleem niet. In tegenstelling tot de eieren van lichaamsluizen, begint de levenscyclus van hoofdluis als een ei dat door een luis op een enkele haarlok wordt gelegd. Onderzoekers weten niet zeker waar luizen vandaan komen, maar ze weten dat luizen primaten al minstens 25 miljoen jaar hebben aangetast en zich uiteindelijk verspreiden naar mensen. Hoofdluizen kunnen worden verspreid door handdoeken of andere items te delen die in contact zijn geweest met het haar van een besmet persoon, hoewel een dergelijke verspreiding ongebruikelijk is.

Dus je vraagt je misschien af, waar kwamen hoofdluizen in de eerste plaats vandaan? Er is een kort antwoord en een lang antwoord op deze vraag. Als parasiet moeten hoofdluizen toegang hebben tot bloed van hun menselijke gastheer, anders sterven ze snel af. In feite bestaan al zolang mensen er zijn, zullen hoofdluizen waarschijnlijk niet snel uitsterven. Deel geen persoonlijke spullen zoals hoeden, sjaals, haaraccessoires en kammen met mensen, vooral degenen die hoofdluis hebben.

Een enkele vrouwelijke luis kan zes eieren per dag leggen, wat betekent dat twee luizen (één mannetje en één vrouwtje) 180 overlast kunnen veroorzaken die zich op je hoofd voeden. De diagnose van een besmetting met hoofdluizen kan het beste worden gesteld door een levende nimf of volwassen luis op de hoofdhuid of het haar van een persoon te vinden. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *