Hoe kom je op natuurlijke wijze van hoofdluis af?

Medicinale shampoos helpen vaak, maar luizen worden resistent tegen sommigen. Geduldig kammen en verwijderen van neten, soms gedurende meerdere dagen, is soms nodig. Alle voorwerpen die in contact zijn geweest met de aangetaste hoofdhuid (zoals lakens, dekens, kleding, knuffels, haarbanden en stropdassen, hoeden, petten, tapijten, kussenslopen en bankhoezen) moeten worden gewassen in warm water bij een temperatuur van meer dan 140° F of 60° C om de luizen te doden. Luizen zijn kleine insecten die zich voeden met menselijk bloed.

Volwassen luizen zijn 2-3 millimeter lang en leggen hun eieren op het haar, dicht bij de huid. Hoewel andere natuurlijke remedies vaak effectief waren, was anijsolie een van de slechts twee die luizen permanent elimineerden. Mensen die andere kruidengeneesmiddelen gebruikten, meldden doorgaans binnen een paar maanden herbesmettingen. Mensen die anijsolie willen kopen, kunnen het vinden in natuurvoedingswinkels en online.

Olijfolie kan andere voordelen hebben voor het haar en de hoofdhuid. Olijfolie is te koop in veel supermarkten en online. Kokosolie is een populaire behandeling voor droge huid en haar. Van de geteste remedies ontdekte het team dat pure kokosolie de enige effectieve behandeling was.

Binnen 4 uur na het aanbrengen van de olie was gemiddeld 80% van de hoofdluizen dood. De twee meest effectieve medicinale shampoos doodden 97,9% en 90,2% van de luizen in dezelfde periode. Mensen kunnen kokosolie kopen in veel natuurvoedingswinkels en online. Tea tree olie is een populair huismiddeltje voor veel huidaandoeningen vanwege de antimicrobiële eigenschappen.

Uit ander onderzoek dat theeboomolie beoordeelt als een behandeling voor hoofdluis, is echter gebleken dat de remedie minder effectief is. Ook kan theeboomolie soms de huid irriteren en huiduitslag of jeuk veroorzaken. Lees hier meer over de mogelijke gezondheidsvoordelen van theeboomolie. Dit product is te koop in sommige apotheken, natuurvoedingswinkels en online.

Vaseline kan luizen doden door de insecten en mogelijk hun eieren te verstikken. Vaseline kan vettig en rommelig zijn, en het verwijderen ervan kan herhaalde wasbeurten vereisen. Voor mensen met behandelingsresistente luizen of een allergie voor luizenshampoos kan het echter een effectieve optie zijn. Vaseline is te koop in drogisterijen en online.

De Amerikaanse versie van de televisieserie „The Office” heeft mogelijk het gebruik van mayonaise om luizen te behandelen populair gemaakt. Voorstanders beweren dat mayonaise luizen verstikt en het voor een persoon gemakkelijker maakt om ze uit het haar te kammen. Sommige mensen zeggen ook dat mayonaise de jeuk en irritatie van de hoofdhuid die luizen veroorzaken, kan verlichten. Er is geen bewijs dat mayonaise luizen kan doden of behandelen.

Hoewel dit huismiddeltje waarschijnlijk onschadelijk is, is het waarschijnlijk rommelig en onhandig. Onderzoek heeft aangetoond dat knoflook weinig voordelen heeft als behandeling voor een luizenplaag. Terwijl tijm- en sesamolie aanvankelijk tot enkele verbeteringen leidden, zagen mensen die ze gebruikten vaak de plaag opnieuw opdringen. Anijs- en kokosolie werkten beter als behandelingen voor hoofdluizen.

Onderzoek naar de effectiviteit van huismiddeltjes voor luizen is aan de gang. Opkomende gegevens suggereren dat sommige huismiddeltjes, zoals kokosolie of anijsolie, effectief kunnen zijn. De beschikbare gegevens zijn echter niet overtuigend. Een grote zorg over huismiddeltjes is dat ze luizen mogelijk niet permanent elimineren.

Uit een onderzoek naar tal van natuurlijke remedies bleek dat luizenplagen in de meeste gevallen binnen 2-8 weken na behandeling terugkeerden. Als je je afvraagt hoe je van luizen af kunt komen, zullen deze effectieve huismiddeltjes je alles vertellen wat je moet weten. Van alle essentiële oliën is tea tree degene die schimmelwerende en antimicrobiële eigenschappen heeft die luizen en bacteriën bestrijden. De insectendodende eigenschappen van tea tree olie helpen om zowel luizen als hun eieren te doden, d.w.z.

Laat het hoofd van je kind weken in olijfolie of kokosolie. Dek af met een douchemuts gedurende minimaal 2 uur (of bij voorkeur's nachts). Als u klaar bent, verwijdert u de douchemuts en scheidt u het haar in kleine secties, gebruik dan een metalen kam om de luizen en eieren voorzichtig te verwijderen. Spoel het haar goed uit met shampoo.

Herhaal dit proces een paar keer totdat je ziet dat er geen luizen of neten meer zijn. Olijfolie is zeer effectief in het doden van luizen en helpt bij het verwijderen van insecten en neten. Omdat het een veilige, natuurlijke optie is, gebruiken we dit zelfs als onderdeel van ons behandelingsprotocol. Het werkt door hoofdluis te verstikken wanneer ze lang genoeg worden achtergelaten, waardoor de levenscyclus van luizen wordt beëindigd.

Het wordt ook gebruikt om insecten te vertragen en eieren los te maken, waardoor nat kammen met een professionele nit-kam veel gemakkelijker wordt. Als je dode luizen wilt, is dit de juiste keuze; dan trek je ze eruit met een kam met fijne tanden. Als u olijfolie gebruikt als onderdeel van een nazorgplan, is dit een effectieve manier om luizen te voorkomen. Het gebruik van zout en azijn helpt om al het vocht te extraheren om hoofdluis uit te roeien.

Meng een kwart kopje zout en een kwart kopje azijn en giet het in een fles met een sproeikop. Spuit de oplossing voorzichtig op je haar, bedek je hoofd met een douchemuts en laat het ongeveer twee uur staan. Herhaal dit elke drie dagen voor betere resultaten. De beste techniek voor het verwijderen van luizen omvat een combinatie van het kammen van levende insecten uit het haar, maar u moet weten hoe u luizeneieren uit haarhuismiddeltjes kunt verwijderen.

Als er echter uitslag of reactie ontstaat of als de luizen weer verschijnen, is het het beste om in plaats daarvan een OTC-luizenshampoo te proberen. Essentiële oliën, zoals tea tree olie of lavendelolie, zijn enkele van de meer populaire vermeende huismiddeltjes die veel gebruiken bij de behandeling van hoofdluis. Een natuurlijke behandeling voor hoofdluis en manieren om het huis van hoofdluis te ontdoen, is het gebruik van warmte, door middel van een föhn, stijltang of warm water. Houd er bij het overwegen van het verwijderen van luizen rekening mee dat geen enkele andere behandeling effectiever is dan het handmatig verwijderen van hoofdluis.

Luizen hebben een levenscyclus van 9 dagen en daarom kunnen neten die niet zijn verwijderd bij de eerste behandeling zich binnen dit tijdsbestek ontwikkelen tot luizen. Er zijn een paar praktische stappen die u kunt implementeren om luizen te voorkomen, die u en uw gezin zullen helpen voorkomen dat u te maken krijgt met een geval van hoofdluis. Dus bovenal dringt de American Academy of Pediatricians (AAP) er bij ouders sterk op aan om een levende luis te vinden, zelfs te midden van krachtig hoofdkrabben voordat ze luizen behandelen. Hoewel hoofdluizen (officieel bekend als Pediculosis capitis) de meest voorkomende soort luizen zijn, zijn er twee andere soorten.

Het is misschien wel de ergste haarverzorgingszorg die er bestaat, omdat luizen de haarschacht besmetten, zich tegoed doen aan de hoofdhuid en het hoofd ondraaglijk jeuken. Lindane is een behandeling met hoofdluis op recept die kan worden voorgeschreven als er geen andere veiligere opties zijn. Veel mensen die luizen thuis met succes hebben behandeld, hebben huismiddeltjes voor luizen die ze aanbevelen. Zodra een diagnose van hoofdluis is bevestigd, bevelen zowel de AAP als de CDC ouders aan een behandelingsprotocol te volgen dat bestaat uit vrij verkrijgbare pediculicide (medicatie voor het verwijderen van luizen).

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *