Hoe kom ik van hoofdluis af?

Medicinale shampoos helpen vaak, maar luizen worden resistent tegen sommigen. Geduldig kammen en verwijderen van neten, soms gedurende meerdere dagen, is soms nodig. Het kammen van nat haar met een fijngetande nitkam kan luizen en sommige neten verwijderen. Studies tonen aan dat de resultaten van nat kammen variëren.

Sommige ouders wenden zich tot huismiddeltjes voor hoofdluis, zoals tea tree olie, mayonaise, neemolie, azijn, zoutoplossing en vele anderen. Deze behandelingen zijn rommelig, tijdrovend en worden niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Als u een OTC-hoofdluizenbehandeling hebt geprobeerd die niet werkte en u zeker weet dat uw kind niet opnieuw is geïnfecteerd, zoek dan professionele hulp. Er zijn geen vrij verkrijgbare of receptbehandelingen die zowel luizen als neten volledig doden.

Neten kunnen niet worden uitgewassen of uit het haar worden geborsteld. Ze moeten worden geplukt of uitgetrokken met een speciale nitkam of met de hand. Gebruik van vrij verkrijgbare of voorgeschreven luizenmedicijnen Laat uw kind schone kleding aantrekken na elke luizenbehandeling. Was het haar niet gedurende 1 tot 2 dagen na de luizenbehandeling.

Het kan de effectiviteit van het luizengeneesmiddel verminderen. Gebruik geen conditioner gedurende 10 dagen na elke behandeling. Als alle neten niet worden verwijderd, kunnen ze uitmonden in levende luizen. Het haar wordt opnieuw besmet en je moet het behandelingsproces helemaal opnieuw starten.

Er zijn twee soorten medicijnen die u zonder recept kunt kopen. Soms werkt het geneesmiddel niet. Als de luizen na de behandeling niet sterven, kunt u weerstand vermoeden. Vermijd het gebruik van mayonaise, olijfolie, thee-oliën, vaseline, margarine of boter.

Deze alternatieve behandelingen zijn bedoeld om de luizen te verstikken. Het is niet bewezen dat ze effectief zijn en kunnen moeilijk uit het haar te wassen zijn. Het is niet nodig om iemand te behandelen, tenzij ze luizen hebben. Behandeling die niet nodig is, verhoogt de weerstand tegen het luizengeneesmiddel.

De behandeling van luizen is niet effectief geweest. Luizen blijven net zo actief als vóór de behandeling. Na 2 behandelingen heeft uw kind nog steeds luizen. Bekijk het luizenbeleid op de school van uw kind.

Op sommige scholen kan een kind pas terugkeren als hij of zij één behandeling heeft ondergaan en door de schoolverpleegkundige wordt gecontroleerd op levende luizen. Als er levende luizen worden gevonden, stuurt de verpleegster het kind naar huis. Hoewel ongebruikelijk, kunnen sommige scholen eisen dat het haar van een kind vrij moet zijn van alle neten voordat ze weer naar school mogen. Hoofdluisshampoos, crèmespoelingen en sprays zijn getest en zijn veilige en effectieve behandelingen voor hoofdluis.

Je kunt ze bij elke apotheek kopen en je hebt geen recept nodig. Als u niet zeker weet welke het beste bij u past, neem dan contact op met de apotheker. De kammethode helpt bij het verwijderen van neten en hoofdluizen, maar het werkt meestal niet alleen om luizen kwijt te raken. De American Academy of Pediatrics zegt dat de meest effectieve manier om luizen kwijt te raken, is met hoofdluizenmedicijnen.

Laat het kind het geneesmiddel nooit toepassen. Hoofdluizen besmetten elk jaar zes tot 12 miljoen kinderen van drie tot 11 jaar, volgens de Centers for Disease Prevention and Control. Omdat luizen slechts 24 uur buiten je hoofd kunnen kruipen en overleven, komen de meeste plagen voort uit direct head-to-head contact. Indien nodig kan de aanbieder verdachte items onder een microscoop onderzoeken voordat hij bevestigt dat er hoofdluis aanwezig is.

Soms verwarren ouders en zelfs medische professionals een andere medische aandoening met hoofdluis. Het is mogelijk dat u te maken heeft met hoofdluizen die resistent zijn tegen het actieve ingrediënt in uw behandelingsproduct. Zodra uw kind thuiskomt met een bevestigd geval van hoofdluis, onderneemt u stappen om te voorkomen dat luizen zich verspreiden naar andere familieleden. Als de aanbieder geen levende neten vindt, blijven ze waarschijnlijk achter van een eerder geval van hoofdluis en hoeven ze niet behandeld te worden.

Niet alle kinderen zullen meteen jeuk krijgen, maar als ze eerder hoofdluis hebben gehad, hebben ze meer kans om eerder te jeuken. Als uw kind al korte kapsels krijgt, kan het logisch zijn dat u hoofdluis behandelt door hun leefgebied te vernietigen. Bijna 90 procent van de moeders vindt dat ze eieren (neten) moeten verwijderen en de helft van de moeders vond dat ze meerdere behandelingen voor hoofdluis moesten toepassen. Cohen wijst erop dat een van de redenen waarom vrij verkrijgbare hoofdluizenbehandelingen niet werken, is omdat ze niet worden gebruikt zoals voorgeschreven.

Elk vrij verkrijgbare product dat door de FDA is goedgekeurd voor de behandeling van hoofdluis bevat een van de volgende actieve ingrediënten:. Als een hoofdluisbehandeling die u zonder recept kunt kopen niet werkt, raadt de CDC u aan een zorgverlener te raadplegen. Soms werken vrij verkrijgbare behandelingen niet omdat ze niet correct worden gebruikt, of zijn de hoofdluizen resistent geworden, waarna u mogelijk een voorgeschreven medicijn moet zoeken. Omdat de actieve ingrediënten al die jaren hetzelfde zijn gebleven, zijn nieuwe generaties hoofdluizen er immuun voor geworden.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *