Wat veroorzaakt hoofdluis om te beginnen?

Hoofdluizen zijn kleine insecten die zich voeden met bloed van de menselijke hoofdhuid. Hoofdluis treft meestal kinderen. De insecten verspreiden zich meestal door directe overdracht van het haar van de ene persoon naar het haar van een ander. Luizen voeden zich met menselijk bloed en zijn te vinden op het menselijk hoofd, lichaam en schaamstreek.

De vrouwelijke luis produceert een kleverige substantie die elk ei stevig hecht aan de basis van een haarschacht. Eieren komen binnen 6 tot 9 dagen uit. Hoofdluizen worden overgedragen van de ene gastheer op de andere door nauw persoonlijk contact. Dit betekent voor het grootste deel dat een niet-besmette persoon in contact zou moeten zijn met een besmette persoon.

Het delen van kammen, borstels, handdoeken, hoeden en andere persoonlijke spullen kan de verspreiding van hoofdluis versnellen. Hoofdluizen zijn kleine, vleugelloze, bloedzuigende insecten. Ze leven in het haar op je hoofd en voeden zich met het bloed van je hoofdhuid. Een luis (een enkele volwassene) is ongeveer zo groot als een sesamzaadje.

Een nit (luisei) is ongeveer zo groot als een klein schilfertje roos. Het kan ook mogelijk zijn dat luizen een tijdje op gestoffeerde meubels, beddengoed, handdoeken of kleding leven. Nogmaals, er moet worden benadrukt dat de grootste zorg voor overdracht nauw head-to-head contact is dat voornamelijk voorkomt bij kinderen tijdens het spelen. Transmissie via objecten is volgens verschillende bronnen een zeldzame uitzondering.

Kleuters en basisschoolleerlingen hebben het grootste risico om hoofdluis te krijgen. Ze hebben de neiging om nauw samen te spelen. De neten zijn donker gekleurd en uitgekomen luizen zullen lichtgekleurd zijn. Als u het gebruik van pesticiden wilt vermijden, gebruik dan een luizenkam met fijne tanden of een vlooienkam (verkocht in dierenwinkels) om luizen te verwijderen.

Breng olijfolie aan op je haar voordat je gaat kammen. Dit zal helpen de luizen en neten aan de kam te kleven. Begin met kammen op de hoofdhuid en werk door het einde van het haar. Luizen zijn parasitaire insecten die zich voeden met menselijk bloed.

Een besmetting treedt op wanneer bepaalde soorten luizen het lichaam en de kleding binnendringen. Naast het rommelig en vettig maken van je haar, is het onwaarschijnlijk dat mayonaise hoofdluis behandelt. Dit is waarom en wat je in plaats daarvan kunt proberen. Als uw kind of iemand anders in uw familie na een paar weken nog steeds hoofdluis heeft, betekent dit dat de behandelingen niet hebben gewerkt en dat er een afspraak moet worden gemaakt om een dermatoloog te raadplegen.

Om de cyclus te doorbreken en de verspreiding van de luizen te stoppen, moeten de luizen binnen 9 dagen na het uitkomen worden verwijderd. Gegevens tonen aan dat hoofdluizen enkele uren onder water kunnen overleven, maar het is onwaarschijnlijk dat ze door het water in een zwembad worden verspreid. Soms vind je ook hoofdluis (Pediculus humanus capitis) op wenkbrauwen, wimpers en nekhaar. Hoofdluizen zouden moeite hebben om stevig vast te maken aan gladde of gladde oppervlakken zoals plastic, metaal, gepolijst synthetisch leer en andere soortgelijke materialen.

Hoewel de meeste scholen kinderen regelmatig screenen op luizen, is het belangrijk om te weten dat dit niet effectief is gebleken in het verminderen van de incidentie van hoofdluis op school. Hoofdluizen kunnen worden verspreid door handdoeken of andere items te delen die in contact zijn geweest met het haar van een besmet persoon, hoewel een dergelijke verspreiding ongebruikelijk is. Het kan echter nuttig zijn voor anderen om informatie te delen met schoolverpleegkundigen, ouders van klasgenoten en anderen over contact met hoofdluis. Omdat jongere kinderen de neiging hebben om meer head-to-head interacties te hebben die een bed delen, ouders knuffelt, worstelen, hebben ze veel meer kans om hun hoofdluis met elkaar te verspreiden dan oudere kinderen en volwassenen.

Een volwassen hoofdluis kan ongeveer 30 dagen op iemands hoofd leven, maar sterft binnen een of twee dagen als hij van een persoon valt. In één onderzoek bleek een spray met een combinatie van kokosnoot en anijs significant effectiever te zijn bij het opruimen van hoofdluizen dan een permethrinelotion. Lokale gezondheidsafdelingen kunnen richtlijnen hebben die betrekking hebben op het beleid van schoolhoofdluizen; neem contact op met uw lokale en nationale gezondheidsafdelingen om te zien of ze dergelijke aanbevelingen hebben. Bij hoofdluiscontroles wordt bijvoorbeeld vaak een kam gebruikt met tanden die dicht bij elkaar staan.

Hoewel IdentifyUs geen non-profitorganisatie of ziekenhuis is, gebruiken de schrijvers en redacteuren van Everyday Health deze site nog steeds als een go-to voor informatie over hoofdluizen. Volwassen hoofdluizen zijn ongeveer een achtste van een centimeter lang, zo groot als een sesamzaad, en ze leven tot 30 dagen. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *