Kunnen luizen in je huis leven?

Volwassen luizen kunnen niet langer dan 24 uur leven op niet-menselijke oppervlakken zoals tapijten, hardhouten vloeren, kleding, meubels, sporthelmen, koptelefoons of haaraccessoires. Als u echter luizen in uw huis hebt geïdentificeerd, isoleert en wast u die items en gebieden binnen ten minste 72 uur. De levensduur van een volwassen luis op een gastheer varieert tot 30 dagen. Gedurende deze tijd kan de vrouwelijke hoofdluis ongeveer 90 eieren afzetten.

Na zeven tot 10 dagen incuberen, komen de neten uit en rijpen ze na nog eens 10 dagen tot volwassen hoofdluis en begint de cyclus opnieuw. Buiten de gastheer kunnen volwassen hoofdluizen ongeveer twee tot vier dagen leven bij 74 graden Fahrenheit (F) en één tot twee dagen bij 86 graden. Neten blijven tot 10 dagen van de gastheer in leven; ze komen niet uit bij of onder kamertemperatuur (68 graden F). Hoofdluizen worden meestal verspreid door direct head-to-head (haar-tot-haar) contact.

Veel minder vaak worden ze echter verspreid door kleding of bezittingen te delen waarop luizen zijn gekropen of neten die aan afgeworpen haren zijn bevestigd, kunnen zijn gevallen. Het risico om besmet te raken door een luis die op een tapijt of meubels is gevallen, is erg klein. Hoofdluizen overleven minder dan 1-2 dagen als ze van een persoon vallen en zich niet kunnen voeden; neten kunnen niet uitkomen en sterven meestal binnen een week als ze niet op dezelfde temperatuur worden gehouden als die dicht bij de hoofdhuid. Luizen kunnen niet leven op banken, tapijten, bedden of ergens anders dan op een menselijk lichaam.

Ze worden alleen verspreid door direct menselijk op menselijk contact of via gedeelde items zoals kammen en borstels. Als ze van een mensenhoofd vallen, kunnen ze slechts vierentwintig tot achtenveertig uur overleven. Luizenverwijderaars, zoals luizenlifters, kunnen een luizenplaag bevestigen, de getroffen familieleden identificeren en de besmetting elimineren in één bezoek aan een luizenbehandelsalon. Lichaamsluizen lijken op hoofdluis, maar hebben verschillende gewoonten.

Terwijl hoofdluizen in je haar leven en zich voeden met je hoofdhuid, leven lichaamsluizen meestal in je kleding en beddengoed. Ze reizen meerdere keren per dag naar je huid om zich te voeden met bloed. Nogmaals, hoofdluizen leven niet en kunnen niet overleven in huis. Ze kunnen niet langer dan een dag van het menselijk hoofd overleven voordat ze zullen sterven.

Hierdoor kunt u redelijkerwijs concluderen dat het spuiten van pesticiden in en rond uw huis niet nodig is. Dit is niet alleen kostbaar, maar het is ook gevaarlijk omdat deze stap uw gezin blootstelt aan vergiften zonder enig effect te hebben op een besmetting met hoofdluis. Het vroegste en meest voorkomende symptoom van een besmetting met hoofdluis is jeuk, vooral in het gebied achter de oren en in de nek. U kunt besmet raken met lichaamsluizen als u in nauw contact komt met een persoon die lichaamsluizen heeft, of met kleding of beddengoed dat besmet is met lichaamsluizen.

. De realiteit is dat je niet van luizen in huis af hoeft te komen; zonder bloed uit het hoofd sterven luizen binnen 24 uur. De CDC schat dat tussen de 6 en 12 miljoen kinderen in de leeftijd van 3 tot 11 jaar elk jaar hoofdluis oplopen. Luizenbehandelingsklinieken raden sterk aan dat volwassenen hun kinderen leren geen haarverzorgingsproducten zoals kammen en borstels te delen met andere kinderen, en misschien kan enige instructie om te voorkomen dat het haar van andere kinderen wordt getrokken, hun kans vergroten om zowel luizenplagen te vermijden als meer geaccepteerd te worden door hun leeftijdsgenoten.

Hoofdluizenneten worden stevig aan de haarschacht gecementeerd en kunnen moeilijk te verwijderen zijn, zelfs nadat de nimfen uitkomen en lege omhulsels zijn achtergebleven. De mate van reinheid of persoonlijke hygiëne van een persoon heeft weinig of niets te maken met het krijgen van hoofdluis. In de Verenigde Staten komt besmetting met hoofdluis het meest voor bij kleuters die naar kinderopvang gaan, basisschoolkinderen en de leden van het huishouden van besmette kinderen. De professionele luizenverwijderaars bieden de deskundige behandeling van het hoofd van elke persoon om alle aanwezige luizen te doden.

Hoewel er geen betrouwbare gegevens beschikbaar zijn over hoeveel mensen in de Verenigde Staten elk jaar hoofdluis krijgen, komen er elk jaar naar schatting 6 miljoen tot 12 miljoen plagen voor in de Verenigde Staten bij kinderen van 3 tot 11 jaar. De prevalentie van besmetting met hoofdluizen is niet anders bij personen met lang haar dan bij mensen met kort haar. We kunnen niet genoeg benadrukken dat hoofdluizen het menselijk hoofd niet graag verlaten, maar als er een bug toevallig een uitstapje maakt naar een haaraccessoire, zal het een nacht in de vriezer laten liggen, ervoor zorgen dat alles op het accessoire zal sterven. Ondanks het feit dat hoofdluizen niet van het hoofd kunnen overleven, staan veel gezinnen, schoolverpleegkundigen en zelfs kinderartsen er nog steeds op dat het huis van boven naar beneden schoonmaken, inclusief stofzuigen, desinfecteren van oppervlakken, kokende haaraccessoires en het witwassen van alles en nog wat uw gezin kan in contact komen met is noodzakelijk.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *