Wat doodt hoofdluis permanent?

Je kunt luizen thuis behandelen. Luizenbehandelingen (pediculiciden genoemd) zijn zonder recept verkrijgbaar of op recept. Ze omvatten shampoos, lotions en crèmespoelingen. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, vraag dan uw arts om een product aan te bevelen dat veilig te gebruiken is.

Omdat luizen eieren leggen die snel uitkomen, kan zich snel een plaag opbouwen. Het doden van luizen vereist de eliminatie van zowel de insecten als hun eieren. Als een persoon een behandeling gebruikt die de eieren niet doodt, moet hij deze herhalen zodra de eieren zijn uitgekomen. We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste producten aan om meer te weten te komen over ons proces.

Als je iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen. Zes tot 12 miljoen kinderen in de VS. Krijg elk jaar hoofdluis, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), en net zoveel tranen worden vergoten door kinderen en volwassenen die proberen van die kleine parasitaire insecten af te komen. Maar soms werkt die standaardmedicatie niet zo goed als zou moeten.

Het grootste probleem van vandaag is dat luizen resistent zijn geworden tegen de vrij verkrijgbare dingen, zei Anna Albano-Krosche, eigenaar van de salon voor het verwijderen van hoofdluizen, The Lice Lady of Westchester in Elmsford, New York. Daarom wenden sommigen zich volgens Albano-Krosche tot natuurlijke remedies naast OTC- of receptmedicijnen om luizen te helpen bestrijden. Hier wordt een verscheidenheid aan behandelingen voorgeschreven, OTC en natuurlijke remedies gebruikt om luizen in hun sporen te stoppen. Eerlijk gezegd, haal gewoon diep adem en raak niet in paniek als je kind hoofdluis heeft.

Natuurlijk zijn ze vies (alleen erover praten kan je hoofd jeuken), maar ze zijn niet echt schadelijk voor de gezondheid. Het is het beste om jezelf weken of maanden waakzaamheid te stelen, omdat luizen weer kunnen verschijnen als gevolg van herhaalde blootstelling of een gemiste nit. Heb je het? Goed, nu kunnen we verder gaan. Jaren geleden bracht Albano-Krosche uren door met de hand neten uit het haar van haar kinderen te halen.

Tegenwoordig hanteert ze een metalen kam met fijne tanden. „Het is zoveel sneller, schoner en netter”, zei ze. Na een doorkammen gebruikt ze een vergrotingslicht om eventuele zwerfdieren te vinden en uit te kiezen. Dit keukennietje wordt beschouwd als een uitstekend verstikkingsmiddel.

Luizen zouden verstikken en sterven wanneer het sijpelen hun ademgaten stopt, maar het moet een nacht onder een douchekap worden aangebracht omdat luizen kunnen overleven zonder urenlang te ademen. Je zult ook moeten kammen om neten te verwijderen, maar de olijfolie moet helpen ze los te maken van de haarschachten. Albano-Krosche heeft succes gehad met een olijfolie-en-kamregime. Joan Sawyer, co-auteur van het boek Head Lice to Dead Lice, promoot een 5-staps gevechtsplan waarbij olijfolie op specifieke dagen wordt aangebracht in de loop van een periode van 21 dagen.

In een onderzoek bleken heteluchtmethoden zeer effectief bij het doden van neten, maar minder bij het uitroeien van levende luizen. Een ouderwetse motorkapdroger doodde bijna 89% van de neten, maar slechts 10% van de luizen, terwijl een föhn met directe warmte bijna 98% van de neten en 55% van de luizen verwijderde. Gebruik dus een föhn op vers gewassen haar om je kans te vergroten om de kleine buggers uit te roeien. Maar gebruik nooit hete lucht na het aanbrengen van een chemische luizenbehandeling.

Je zou kunnen proberen luizen te verdrinken door het haar onder water onder te dompelen in de badkuip. Maar de kans is groot dat het niet zo goed werkt. Verschillende rapporten suggereren dat luizen de totale onderdompeling vele uren tegelijk kunnen overleven. Zelfs gechloreerd zwembadwater kan hoofdluizen niet doden, zegt de U, S.

Centra voor ziektebestrijding en -preventie. Een studie uit 2004 in kindergeneeskunde beschreef het protocol voor het doden van luizen en sommige artsen bevelen het aan. In twee onderzoeken werd gemiddeld 96% van de patiënten genezen aan het einde van de behandeling en 94% was luizenvrij na een follow-up van 6 maanden. Ga voor instructies naar Nuvo voor hoofdluis.

Maar het helpt wel bij het verwijderen van de insectenverstikkende glop saladeolie, mayonaise, haarstylinggel of vaseline die moeders in het haar van kinderen smeren. Dawn afwasmiddel zou goed zijn voor het doorsnijden van de vettige puinhoop die achterblijft. Sommige afwaszepen zouden zogenaamd helpen bij het afbreken van de lijmachtige substantie die neten aan de haarschacht hecht. Sommige mensen geloven dat azijn de kleverige lijm oplost die de vrouwelijke luis gebruikt om haar eieren aan haarschachten te bevestigen.

Het azijnzuur in azijn wordt als nuttig beschouwd bij het voorbereiden van haar op het kammen na het gebruik van een insectendodende behandeling. Zoals veel huismiddeltjes voor luizen, is er geen bewezen bewijs van een klinisch voordeel. Vaak wordt witte azijn aanbevolen, recht omhoog of verdund met water. Jaren geleden, toen Albano-Krosche's kinderen luizen hadden, dacht ze dat haar huis besmet was en ging zelfs zo ver dat ze de gordijnen naar beneden haalde.

Zoals ik nu heb geleerd, heeft het heel weinig te maken met het milieu; het gaat meer om het schoonmaken van het hoofd. Dat komt omdat hoofdluizen maar een dag of twee van de hoofdhuid kunnen leven en ze niet kunnen springen of vliegen. Bovendien worden hun eieren aan het haar gecementeerd. U hoeft dus niet het hele huis te steriliseren.

Om herinfectie te voorkomen, reinigt u items die recent in contact zijn geweest met de hoofden van de geïnfecteerde familieleden. Was beddengoed, petten, sjaals en handdoeken in warm water en droog ze op een warme omgeving. Week kammen en borstels in zeer heet, zeepachtig heet water. Vacuümvloeren, kussens, gestoffeerde meubels en autostoelen.

Bewaar niet-wasbare spullen van een dierbaar knuffeldier, bijvoorbeeld in een verzegelde zak gedurende 2 weken. Luizen vallen net zo graag een brandschoon hoofd binnen als een vuile kop, dus veelvuldig wassen is geen garantie om een besmetting te voorkomen. Dus alleen die personen en items die direct contact hebben gehad met het besmette hoofd lopen het risico luizen te herbergen. Het belangrijkste verschil tussen verschillende producten is het actieve ingrediënt en welke stadia van hoofdluis het doodt.

Hoofdluis verspreid door nauw contact, daarom worden kinderen vaker besmet, ze zijn vaker druk rond een boek of apparaat, geclusterd voor een groepsfoto, speelgoed delen, enz. Helaas zijn deze niet wetenschappelijk bewezen, dus wees gewaarschuwd - ze kunnen de besmetting niet met succes bestrijden of hoofdluis permanent verwijderen. Bovendien kom je er op geen enkele manier achter dat je hoofdluis hebt, tenzij er meer zijn en je voelt dat ze op je hoofdhuid bewegen. Alle neten die in nieuwe luizen uitkomen, worden gedood door een tweede toepassing van de gekozen luizenbehandeling.

Dus hoewel de levende luizen kunnen worden uitgeroeid, zullen de neten tot een week later nog steeds uitkomen, waardoor een nieuwe generatie luizen op de hoofdhuid vrijkomt. Elk vrij verkrijgbare product dat door de FDA is goedgekeurd voor de behandeling van hoofdluis bevat een van de volgende actieve ingrediënten:. De levenscyclus van hoofdluis verklaart waarom vervolgbehandelingen zo belangrijk zijn en waarom ze vaak worden overgeslagen. Het delen van handdoeken, kammen, lakens en kussens met een besmette persoon kan ook luizenplaag in uw hoofd veroorzaken.

Bijna 90 procent van de moeders vindt dat ze eieren (neten) moeten verwijderen en de helft van de moeders vond dat ze meerdere behandelingen voor hoofdluis moesten toepassen. Een andere optie is een machine die één toepassing van hete lucht gebruikt om hoofdluizen en hun eieren te doden door uitdroging. Een minder waarschijnlijke manier om hoofdluis te krijgen, is door persoonlijke spullen te delen die het hoofd raken, zoals hoeden, haarborstels en haaraccessoires. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *