Kunnen hoofdluizen in je huis wonen?

Volwassen luizen kunnen niet langer dan 24 uur leven op niet-menselijke oppervlakken zoals tapijten, hardhouten vloeren, kleding, meubels, sporthelmen, koptelefoons of haaraccessoires. Als u echter luizen in uw huis hebt geïdentificeerd, isoleert en wast u die items en gebieden binnen ten minste 72 uur. De levensduur van een volwassen luis op een gastheer varieert tot 30 dagen. Gedurende deze tijd kan de vrouwelijke hoofdluis ongeveer 90 eieren afzetten.

Na zeven tot 10 dagen incuberen, komen de neten uit en rijpen ze na nog eens 10 dagen tot volwassen hoofdluis en begint de cyclus opnieuw. Buiten de gastheer kunnen volwassen hoofdluizen ongeveer twee tot vier dagen leven bij 74 graden Fahrenheit (F) en één tot twee dagen bij 86 graden. Neten blijven tot 10 dagen van de gastheer in leven; ze komen niet uit bij of onder kamertemperatuur (68 graden F). Hoofdluis kan niet lang leven op kussens of lakens.

Het is mogelijk dat een levende luis die van iemands hoofd is gekomen, op een andere menselijke gastheer kruipt die ook zijn hoofd op dezelfde kussens of lakens legt. Als u zich nog steeds zorgen maakt over het risico om hoofdluis van kussens of lakens te krijgen, kan het stofzuigen of drogen van deze items het risico verder verminderen, 8.Als het gaat om het schoonmaken van uw huis na een luizenuitbraak, onthoud dan dat luizen slechts 24 tot 48 uur van de hoofdhuid leven. Dus als uw kind onlangs geen huishoudelijk artikel heeft aangeraakt, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Luizen kunnen niet leven op banken, tapijten, bedden of ergens anders dan op een menselijk lichaam.

Ze worden alleen verspreid door direct menselijk op menselijk contact of via gedeelde items zoals kammen en borstels. Als ze van een mensenhoofd vallen, kunnen ze slechts vierentwintig tot achtenveertig uur overleven. Luizenverwijderaars, zoals luizenlifters, kunnen een luizenplaag bevestigen, de getroffen familieleden identificeren en de besmetting elimineren in één bezoek aan een luizenbehandelsalon. Nogmaals, hoofdluizen leven niet en kunnen niet overleven in huis.

Ze kunnen niet langer dan een dag van het menselijk hoofd overleven voordat ze zullen sterven. Hierdoor kunt u redelijkerwijs concluderen dat het spuiten van pesticiden in en rond uw huis niet nodig is. Dit is niet alleen kostbaar, maar het is ook gevaarlijk omdat deze stap uw gezin blootstelt aan vergiften zonder enig effect te hebben op een besmetting met hoofdluis. Hoofdluis hebben is geen teken van slechte persoonlijke hygiëne of een onreine leefomgeving.

Hoofdluizen dragen geen bacteriële of virale ziekten. De prevalentie van besmetting met hoofdluizen is niet anders bij personen met lang haar dan bij mensen met kort haar. DNA-technologie toont echter aan dat hoofdluizen dezelfde soort zijn als de beruchte lichaamsluis, die al lang in verband wordt gebracht met ziekten zoals tyfus en recidiverende koorts. Hoofdluizen kunnen ook worden verspreid wanneer besmette haarborstels of kammen worden gedeeld of wanneer besmet beddengoed, handdoeken of douchemuts worden gedeeld.

De diagnose van een besmetting met hoofdluizen kan het beste worden gesteld door een levende nimf of volwassen luis op de hoofdhuid of het haar van een persoon te vinden. Hoofdluizen verspreiden zich vaak van de ene persoon naar de andere door direct head-to-head contact, vaak binnen een gezin of bij kinderen die nauw contact hebben op school of spelen. Vier van de vijf besmette personen zullen geen jeukgevoel voelen door een besmetting met hoofdluis. De mate van reinheid of persoonlijke hygiëne van een persoon heeft weinig of niets te maken met het krijgen van hoofdluis.

Gegevens tonen aan dat hoofdluizen enkele uren onder water kunnen overleven, maar het is onwaarschijnlijk dat ze door het water in een zwembad worden verspreid. Deze misvattingen helpen alleen maar om de angst te voeden van ouders van wie de kinderen luizen hebben of die zijn blootgesteld aan luizen. Lokale gezondheidsafdelingen kunnen richtlijnen hebben die betrekking hebben op het beleid van schoolhoofdluizen; neem contact op met uw lokale en nationale gezondheidsafdelingen om te zien of ze dergelijke aanbevelingen hebben. Luizenbehandelingen die zonder recept in apotheken worden verkocht, zullen steeds onwaarschijnlijker werken omdat de luizen resistentie ontwikkelen tegen de pesticiden die in deze generieke shampoos worden gebruikt.

Luizen kunnen niet langer dan 24 uur van een menselijke gastheer overleven en ze zijn uniek aangepast om in menselijk hoofdhaar te leven. Je hebt niet alles geprobeerd totdat je een technicus van LiceDoctors hebt laten komen om je hoofdluizenprobleem uit te roeien. Volwassen hoofdluizen zijn bruin tot grijs van kleur en hebben zes poten die eindigen in haakachtige klauwen, perfect om haar vast te houden. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *