Hoe kom je snel en permanent van luizen af?

Reinig alle kammen, borstels en haaraccessoires in warm water - minimaal 65 °C. Plaats alle niet-wasbare items die mogelijk in contact zijn gekomen met de luizen enkele dagen in een luchtdichte plastic zak. Luizen zijn kleine insecten die zich voeden met menselijk bloed. Volwassen luizen zijn 2-3 millimeter lang en leggen hun eieren op het haar, dicht bij de huid.

Hoewel andere natuurlijke remedies vaak effectief waren, was anijsolie een van de slechts twee die luizen permanent elimineerden. Mensen die andere kruidengeneesmiddelen gebruikten, meldden doorgaans binnen een paar maanden herbesmettingen. Mensen die anijsolie willen kopen, kunnen het vinden in natuurvoedingswinkels en online. Olijfolie kan andere voordelen hebben voor het haar en de hoofdhuid.

Olijfolie is te koop in veel supermarkten en online. Kokosolie is een populaire behandeling voor droge huid en haar. Van de geteste remedies ontdekte het team dat pure kokosolie de enige effectieve behandeling was. Binnen 4 uur na het aanbrengen van de olie was gemiddeld 80% van de hoofdluizen dood.

De twee meest effectieve medicinale shampoos doodden 97,9% en 90,2% van de luizen in dezelfde periode. Mensen kunnen kokosolie kopen in veel natuurvoedingswinkels en online. Tea tree olie is een populair huismiddeltje voor veel huidaandoeningen vanwege de antimicrobiële eigenschappen. Uit ander onderzoek dat theeboomolie beoordeelt als een behandeling voor hoofdluis, is echter gebleken dat de remedie minder effectief is.

Ook kan theeboomolie soms de huid irriteren en huiduitslag of jeuk veroorzaken. Lees hier meer over de mogelijke gezondheidsvoordelen van theeboomolie. Dit product is te koop in sommige apotheken, natuurvoedingswinkels en online. Vaseline kan luizen doden door de insecten en mogelijk hun eieren te verstikken.

Vaseline kan vettig en rommelig zijn, en het verwijderen ervan kan herhaalde wasbeurten vereisen. Voor mensen met behandelingsresistente luizen of een allergie voor luizenshampoos kan het echter een effectieve optie zijn. Vaseline is te koop in drogisterijen en online. De Amerikaanse versie van de televisieserie „The Office” heeft mogelijk het gebruik van mayonaise om luizen te behandelen populair gemaakt.

Voorstanders beweren dat mayonaise luizen verstikt en het voor een persoon gemakkelijker maakt om ze uit het haar te kammen. Sommige mensen zeggen ook dat mayonaise de jeuk en irritatie van de hoofdhuid die luizen veroorzaken, kan verlichten. Er is geen bewijs dat mayonaise luizen kan doden of behandelen. Hoewel dit huismiddeltje waarschijnlijk onschadelijk is, is het waarschijnlijk rommelig en onhandig.

Onderzoek heeft aangetoond dat knoflook weinig voordelen heeft als behandeling voor een luizenplaag. Terwijl tijm- en sesamolie aanvankelijk tot enkele verbeteringen leidden, zagen mensen die ze gebruikten vaak de plaag opnieuw opdringen. Anijs- en kokosolie werkten beter als behandelingen voor hoofdluizen. Onderzoek naar de effectiviteit van huismiddeltjes voor luizen is aan de gang.

Opkomende gegevens suggereren dat sommige huismiddeltjes, zoals kokosolie of anijsolie, effectief kunnen zijn. De beschikbare gegevens zijn echter niet overtuigend. Een grote zorg over huismiddeltjes is dat ze luizen mogelijk niet permanent elimineren. Uit een onderzoek naar tal van natuurlijke remedies bleek dat luizenplagen in de meeste gevallen binnen 2-8 weken na behandeling terugkeerden.

Sommige ouders wenden zich tot huismiddeltjes voor hoofdluis, zoals tea tree olie, mayonaise, neemolie, azijn, zoutoplossing en vele anderen. Deze behandelingen zijn rommelig, tijdrovend en worden niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Als u een OTC-hoofdluisbehandeling hebt geprobeerd die niet werkte en u zeker weet dat uw kind niet opnieuw is geïnfecteerd, zoek dan professionele hulp. Alle voorwerpen die in contact zijn geweest met de aangetaste hoofdhuid (zoals lakens, dekens, kleding, knuffels, haarbanden en stropdassen, hoeden, petten, tapijten, kussenslopen en bankhoezen) moeten worden gewassen in warm water bij een temperatuur van meer dan 140° F of 60° C om de luizen te doden.

In een onderzoek bleken heteluchtmethoden zeer effectief bij het doden van neten, maar minder bij het uitroeien van levende luizen. Een ouderwetse motorkapdroger doodde bijna 89% van de neten, maar slechts 10% van de luizen, terwijl een föhn met directe warmte bijna 98% van de neten en 55% van de luizen verwijderde. Gebruik dus een föhn op vers gewassen haar om je kans te vergroten om de kleine buggers uit te roeien. Maar gebruik nooit hete lucht na het aanbrengen van een chemische luizenbehandeling.

Krijg elk jaar hoofdluis, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), en net zoveel tranen worden vergoten door kinderen en volwassenen die proberen van die kleine parasitaire insecten af te komen. Kruidenkundigen en aanhangers van natuurlijke remedies beweren dat een breed scala aan producten, waaronder knoflook, tijmolie en sesamolie, hoofdluis kan behandelen. Het delen van handdoeken, kammen, lakens en kussens met een besmette persoon kan ook luizenplaag in uw hoofd veroorzaken. Een persoon met een zwak immuunsysteem, een voorgeschiedenis van ernstige huidreacties of eerdere ervaring met behandelingsresistente luizen moet met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg praten voordat hij een luizenplaag behandelt.

Luizen hebben een levenscyclus van 9 dagen en daarom kunnen neten die niet zijn verwijderd bij de eerste behandeling zich binnen dit tijdsbestek ontwikkelen tot luizen. Als uw kind allergisch is voor deze bloemen, kan hij of zij ook allergisch zijn voor de behandeling van hoofdluizen waarbij pyrethrines worden gebruikt. Cohen wijst erop dat een van de redenen waarom vrij verkrijgbare hoofdluizenbehandelingen niet werken, is omdat ze niet worden gebruikt zoals voorgeschreven. Als uw kind al korte kapsels krijgt, kan het logisch zijn dat u hoofdluis behandelt door hun leefgebied te vernietigen.

Het is mogelijk dat u te maken heeft met hoofdluizen die resistent zijn tegen het actieve ingrediënt in uw behandelingsproduct. Daarom is besmetting met hoofdluizen niet altijd een teken van slechte persoonlijke hygiëne of een onreine omgeving. Luizen vallen net zo graag een brandschoon hoofd binnen als een vuile kop, dus veelvuldig wassen is geen garantie om een besmetting te voorkomen. Een minder waarschijnlijke manier om hoofdluis te krijgen, is door persoonlijke spullen te delen die het hoofd raken, zoals hoeden, haarborstels en haaraccessoires.

Bovendien kom je er op geen enkele manier achter dat je hoofdluis hebt, tenzij er meer zijn en je voelt dat ze op je hoofdhuid bewegen. Hoofdluis verspreid door nauw contact, daarom worden kinderen vaker besmet, ze zijn vaker druk rond een boek of apparaat, geclusterd voor een groepsfoto, speelgoed delen, enz. Als je de aanwijzingen precies hebt gevolgd en de luizen blijven bestaan, heb je mogelijk te maken met een stam resistente superluizen. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *