Hoe lang leven luizen op dekens?

Soms aangeduid als „neten - deze kleine, ovaal, witachtig gele eieren worden dicht bij de hoofdhuid op de haarschacht gelijmd om ze te helpen uitkomen, 1, 4 Eenmaal gelegd, het. Eieren, soms aangeduid als „neten” - deze kleine, ovale, witgele eieren worden op de haarschacht dicht bij de hoofdhuid gelijmd om ze te helpen uitkomen, 1,4 Eenmaal gelegd, het duurt gemiddeld 8 dagen voordat een luisei uitkomt, echter, de broedtijd kan variëren tussen 7 en 13 dagen, 3.De mate van reinheid van een persoon of persoonlijke hygiëne heeft weinig of niets te maken met het krijgen van hoofdluis. Een veel voorkomende misvatting is dat luizenplaag het gevolg is van slechte hygiënische praktijken. Hoofdluizen lijken zelfs de voorkeur te geven aan schoon haar boven vuil haar.

Hoofdluizen kunnen van persoon tot persoon worden doorgegeven via direct contact. Maar ze kunnen ook indirect worden overgedragen tussen kledingstukken wanneer jassen, hoeden en sjaals hangen of elkaar raken (in kleedkamers of wanneer deze items tegen elkaar worden geplaatst op kapstokhaken of rekken). Hoofdluizen kunnen ook worden verspreid wanneer besmette haarborstels of kammen worden gedeeld of wanneer besmet beddengoed, handdoeken of douchemuts worden gedeeld. Eenmaal aanwezig in een thuis-, school- of institutionele omgeving, verspreiden hoofdluizen zich meestal snel.

Lichaamsluizen zijn kleine insecten (wetenschappelijke naam is Pediculus humanus corporis) die worden verspreid door nauw contact met andere mensen. Het leven van een luis (enkelvoud voor luizen) begint als een ei of nit. Vrouwelijke luizen leggen elke dag ongeveer een half dozijn eieren. De nit is een klein geel stipje van ongeveer 1 millimeter lang met een lijmachtig oppervlak.

Neten zijn erg moeilijk te zien en te verwijderen (vandaar de term „nitpicker om iemand met extreme aandacht voor detail te beschrijven). Neten komen na 7-10 dagen uit en beginnen het leven als onvolwassen nimfen. Na ongeveer 10 dagen groeien ze op ware grootte. Het vroegste en meest voorkomende symptoom van een besmetting met hoofdluis is jeuk, vooral in het gebied achter de oren en in de nek.

Gebruik geen ontsmettingssprays of mist; ze zijn niet nodig om hoofdluizen onder controle te houden en kunnen giftig zijn als ze worden ingeademd of door de huid worden opgenomen. DNA-technologie toont echter aan dat hoofdluizen dezelfde soort zijn als de beruchte lichaamsluis die al lang in verband wordt gebracht met ziekten zoals tyfus en recidiverende koorts. Het is belangrijk op te merken dat hoofdluizen zich overdag niet in matrassen verbergen, zoals bedwantsen die ze continu op de hoofdhuid van hun gastheren willen blijven. Vier van de vijf besmette personen zullen geen jeukgevoel voelen door een besmetting met hoofdluis.

In feite concludeerde een studie van de Head Lice Research Group aan de School of Public Health and Tropical Medicine van James Cook University in Australië dat de kans één op de duizend was dat een luis na een hele nacht slaap in een kussen zou belanden. Na zeven tot 10 dagen incuberen, komen de neten uit en rijpen ze na nog eens 10 dagen tot volwassen hoofdluis en begint de cyclus opnieuw. De beste en veiligste manier om hoofdluis kwijt te raken, is door ze handmatig uit te kammen met een metalen of een houten kam. Het is niet waarschijnlijk dat u een geval van hoofdluis uit lakens zult krijgen, aangezien de insecten relatief snel na het landen op de lakens zullen sterven.

City, State and County School Systems hebben een specifiek gezondheids- en aanwezigheidsbeleid voor kinderen met hoofdluis en eieren. Buiten de gastheer kunnen volwassen hoofdluizen ongeveer twee tot vier dagen leven bij 74 graden Fahrenheit (F) en één tot twee dagen bij 86 graden. Dus stop met proberen je vloeren te ontdoen van luizen die er niet eens zijn en doe in plaats daarvan al die moeite om met het hoofd van je kind om te gaan. We zullen je vertellen wat je kunt doen, maar je hoeft niets te doen om een einde te maken aan je luizenzaak, behalve dat ik goed op je hoofd ben behandeld.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *