Waar komen luizenbeestjes vandaan?

Hoofdluizen zijn kleine insecten die zich voeden met bloed van de menselijke hoofdhuid. Hoofdluis treft meestal kinderen. De insecten verspreiden zich meestal door directe overdracht van het haar van de ene persoon naar het haar van een ander. Hoofdluis hebben is geen teken van slechte persoonlijke hygiëne of een onreine leefomgeving.

Hoofdluizen worden overgedragen van de ene gastheer op de andere door nauw persoonlijk contact. Dit betekent voor het grootste deel dat een niet-besmette persoon in contact zou moeten zijn met een besmette persoon. Het delen van kammen, borstels, handdoeken, hoeden en andere persoonlijke spullen kan de verspreiding van hoofdluis versnellen. Kinderen die in drukke omstandigheden leven, hebben mogelijk meer problemen met hoofdluis.

Dit komt alleen omdat ze dicht bij elkaar wonen en in hetzelfde bed kunnen slapen. Er zijn maar twee manieren waarop hoofdluis zich van persoon tot persoon kan verspreiden. Een daarvan is door direct head-to-head contact, zoals wanneer kinderen elkaar omhelzen of hun hoofd bij elkaar steken om naar hetzelfde boek te kijken. De andere manier is door hoeden, petten, haarbanden, sjaals of een persoonlijk item zoals kammen of borstels te delen.

Een korte uitleg over hoe luizen ontstaan is dat luizen worden gevormd wanneer 2 volwassen luizen van het andere geslacht partner. Daarna legt de vrouwelijke luis eieren op de haarlokken en lijmt ze stevig ongeveer ¼ inch van de hoofdhuid met een substantie die ze afscheidt. In de loop van de volgende week tot tien dagen groeien de luizen in de veiligheid van de eierschaal en komen dan uit. Deze onrijpe luizen, nimfen genaamd, doen niets anders dan rijpen terwijl ze zich periodiek voeden met menselijk bloed op de hoofdhuid.

Eenmaal volwassen, een week tot 10 dagen later, beginnen deze nu volwassen luizen zich voort te planten. Een gedetailleerde uitleg is te vinden op LiceDoctors - Hoe kan ik insecten en luizeneieren uitroeien?. Luizen zijn parasitair en kunnen niet lang zonder gastheer leven. Het is bijna onmogelijk om er een op te pakken zonder het haar van iemand anders aan te raken.

Luizen hebben het eeuwenlang overleefd door van mensen te leven en vervolgens over te gaan op anderen. Luizen zijn een van de vele parasieten die overleven uit het bloed van hun gastheer. Hoofdluizen kunnen tegenwoordig alleen overleven op het hoofd van een mens met haar. Er zijn ook lichaamsluizen en duizenden jaren geleden waren deze luizen waarschijnlijk hetzelfde voordat ze zich aanpasten voor verschillende omstandigheden.

Lichaamsluizen lijken het vermogen te hebben ontwikkeld om zich aan kledingvezels te hechten, terwijl hoofdluizen zijn aangepast voor menselijke haren. In de Verenigde Staten komt besmetting met hoofdluis het meest voor bij kleuters die naar kinderopvang gaan, basisschoolkinderen en de leden van het huishouden van besmette kinderen. Als u het hoofd echter goed behandelt, zijn er hoofdluizen aanwezig op andere voorwerpen zoals haaraccessoires, haarborstels, beddengoed, sjaals, overhemden, enz. Je weet misschien nooit waar je geval van luizen vandaan kwam, maar het zou zijn begonnen toen een zwangere luis of twee levende insecten hun weg naar je hoofd vonden door head-to-head contact met een persoon die een actieve zaak heeft.

Van azijn en tea tree olie tot eenvoudige olijfolie, er zijn tal van huismiddeltjes beschikbaar die werken om hoofdluis kwijt te raken. De komende vijftien tot zestien dagen nadat de vrouwelijke luis volwassen is geworden, zullen volwassen hoofdluizen blijven paren, zullen vrouwtjes eieren leggen en beide zullen zich voeden met de menselijke hoofdhuid. In feite bestaan al zolang mensen er zijn, zullen hoofdluizen waarschijnlijk niet snel uitsterven. Als parasiet moeten hoofdluizen toegang hebben tot bloed van hun menselijke gastheer, anders sterven ze snel af.

Gegevens tonen aan dat hoofdluizen enkele uren onder water kunnen overleven, maar het is onwaarschijnlijk dat ze door het water in een zwembad worden verspreid. Als er geen behandeling is, zullen de luizen zich ontwikkelen en zich klaarmaken om u een volledige luizenplaag te bezorgen. Hoewel het belangrijk is op te merken dat luizenplagen iedereen kunnen overkomen, lopen sommige mensen een hoger risico om in contact te komen met luizen. .

Hoofdluizen kunnen zich overal op de hoofdhuid nestelen, maar ze worden vaak aangetroffen op haren aan de achterkant van de nek en rond de oren, waar het het warmst is. De ontdekking van genetische verschillen tussen hoofd- en lichaamsluizen ondersteunt theorieën dat mensen in deze periode kleding begonnen te dragen. Hoewel er geen betrouwbare gegevens beschikbaar zijn over hoeveel mensen in de Verenigde Staten elk jaar hoofdluis krijgen, komen er elk jaar naar schatting 6 miljoen tot 12 miljoen plagen voor in de Verenigde Staten bij kinderen van 3 tot 11 jaar. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *