Kunnen luizen aan stof kleven?

Hoofdluizen worden meestal verspreid door direct head-to-head (haar-tot-haar) contact. Echter, veel minder vaak worden ze verspreid door kleding of bezittingen te delen waarop luizen zijn gekropen of neten die aan afgeworpen haren zijn bevestigd, kunnen zijn gevallen. Lichaamsluizen leven in de naden en plooien van kleding. Ze voeden zich met menselijk bloed en leggen hun eieren en leggen afvalstoffen af op de huid en kleding.

Hoofdluizen kunnen worden verspreid wanneer er direct contact is met een besmet persoon. Minder vaak worden luizen ook overgedragen tussen mensen door contact van kop tot hand en door items zoals hoeden, haarbanden, sjaals, kussens, enz. Echter, dit type overdracht is vrij zeldzaam, waarschijnlijk wordt minder dan twee procent van de gevallen overgedragen door de omgeving. Bijna altijd wordt hoofdluis samengetrokken via contact van hoofd tot hoofd.

Je kledingnaden zijn de meest voorkomende plaatsen voor lichaamsluizen om hun eieren (neten) te leggen. U kunt besmet raken met lichaamsluizen als u in nauw contact komt met een persoon die lichaamsluizen heeft, of met kleding of beddengoed dat besmet is met lichaamsluizen. Luizen moeten meerdere keren per dag eten. Ze bewegen zich op de hoofdhuid en doorboren deze om bloed af te nemen.

Luizen kunnen niet langer dan 24 uur zonder menselijke gastheer leven. Dit is belangrijk om te weten bij het omgaan met een besmetting, omdat er enkele misvattingen zijn over hoe luizen zich verspreiden en hoe te reageren. Luizen kunnen niet „vallen op kussens, lakens, knuffels en ander beddengoed, tenzij het haar dat ze zijn bevestigd om te vallen. Maar ze kunnen niet op deze oppervlakken leven, of op hoeden, sjaals, meubels of tapijt.

Ze kunnen ook niet leven van huisdieren of andere dieren. Lichaamsluizen lijken op hoofdluis, maar iets groter, 2,5 tot 3,6 mm. Ze blijven vooral in kleding, vooral in T-shirts of overhemden, en soms in lichaamshaar. Ze komen nooit voor in hoofdhaar.

De professionele luizenverwijderaars bieden de deskundige behandeling van het hoofd van elke persoon om alle aanwezige luizen te doden. Luizenbehandelingsklinieken raden ten zeerste aan dat volwassenen hun kinderen leren om haarverzorgingsproducten zoals kammen en borstels niet met andere kinderen te delen, en misschien kan een instructie om te voorkomen dat het haar van andere kinderen wordt getrokken, hun kans vergroten om zowel luizenplagen te vermijden als meer geaccepteerd te worden door hun leeftijdsgenoten. Scholen in Bonita Springs bevinden zich in het Lee County School District en houden zich aan een no-nit beleid met betrekking tot hoofdluis en klasbezoek. Luizenbehandelingen die zonder recept in apotheken worden verkocht, worden steeds onwaarschijnlijker omdat de luizen resistentie ontwikkelen tegen de pesticiden die in deze generieke shampoos worden gebruikt.

De mate van reinheid of persoonlijke hygiëne van een persoon heeft weinig of niets te maken met het krijgen van hoofdluis. City, State and County School Systems hebben een specifiek gezondheids- en aanwezigheidsbeleid voor kinderen met hoofdluis en eieren. Het is niet waarschijnlijk dat u een geval van hoofdluis uit lakens zult krijgen, aangezien de insecten relatief snel na het landen op de lakens zullen sterven. Voor sommige mensen is er de overtuiging dat je, om hoofdluis te elimineren, zowel het huis als de persoon moet behandelen.

DNA-technologie toont echter aan dat hoofdluizen dezelfde soort zijn als de beruchte lichaamsluis die al lang in verband wordt gebracht met ziekten zoals tyfus en recidiverende koorts. De olie is de perfecte remedie om ervoor te zorgen dat alle luizen verdwenen zijn en dat luizen op elk oppervlak in huis niet meer in je haar kunnen komen en overleven. Gebruik geen ontsmettingssprays of mist; ze zijn niet nodig om hoofdluizen onder controle te houden en kunnen giftig zijn als ze worden ingeademd of door de huid worden opgenomen. Luizen kunnen niet springen of vliegen, kruipen gewoon langzaam, dus ze zijn alleen te vinden in de buurt van plaatsen die in contact komen met het hoofd van een besmette persoon.

Met andere woorden, het risico op het oplopen van hoofdluis door beddengoed of iets anders dan een andere persoon is erg laag.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *