Wat doodt hoofdluis snel?

Permethrin lotion 1% is goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van hoofdluis. Permethrin is veilig en effectief bij gebruik zoals voorgeschreven. Permethrin doodt levende luizen, maar geen niet-uitgekomen eieren. Permethrin kan pas uitgekomen luizen enkele dagen na de behandeling blijven doden.

Het kammen van nat haar met een fijngetande nitkam kan luizen en sommige neten verwijderen. Studies tonen aan dat de resultaten van nat kammen variëren. Sommige ouders wenden zich tot huismiddeltjes voor hoofdluis, zoals tea tree olie, mayonaise, neemolie, azijn, zoutoplossing en vele anderen. Deze behandelingen zijn rommelig, tijdrovend en worden niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs.

Als u een OTC-hoofdluizenbehandeling hebt geprobeerd die niet werkte en u zeker weet dat uw kind niet opnieuw is geïnfecteerd, zoek dan professionele hulp. Behandeling van hoofdluis vraagt traditioneel om het gebruik van een luizenshampoo die permethrine of pyrethrines bevat als eerste salvo tegen hoofdluis. Behandelingen gemaakt met deze stoffen werken over het algemeen goed. De meeste luizenbehandelingen moeten twee keer worden gebruikt, zeven tot 10 dagen uit elkaar, samen met het kammen van nat haar met een kam met fijne tanden om neten te verwijderen.

Sommige luizen zijn resistent tegen pyrethrines en permethrine. Dat is wanneer het logisch is om je te wenden tot sterkere geneesmiddelen op recept, zoals ivermectine en spinosad (Natroba). Van de geteste remedies ontdekte het team dat pure kokosolie de enige effectieve behandeling was. Binnen 4 uur na het aanbrengen van de olie was gemiddeld 80% van de hoofdluizen dood.

Laat het hoofd van je kind weken in olijfolie of kokosolie. Dek af met een douchemuts gedurende minimaal 2 uur (of bij voorkeur's nachts). Als u klaar bent, verwijdert u de douchemuts en scheidt u het haar in kleine secties, gebruik dan een metalen kam om de luizen en eieren voorzichtig te verwijderen. .

Herhaal dit proces een paar keer totdat je ziet dat er geen luizen of neten meer zijn. Hoewel hoofdluizen niet zo lang buiten hun menselijke gastheer kunnen overleven, wil je niet het risico lopen dat de luizen terugkeren naar het hoofd van je kind of zich vastklampen aan dat van iemand anders. Zorg ervoor dat je alles schoonmaakt of wast dat in nauw contact is geweest met de persoon die luizen heeft (kleding, hoeden, kussenslopen, lakens, haarborstels en kammen). Als een artikel niet kan worden gewassen (zoals knuffels), doe dan items in een luchtdichte plastic zak en laat het 2 weken staan.

Was anders artikelen in warm water en plaats ze in de droger om te drogen. Zorg er ook voor dat u vloeren en meubels stofzuigt waar de luizen zijn gevallen. Pyrethrines vallen het zenuwstelsel van levende luizen aan, maar werken niet altijd omdat sommige luizen resistent zijn geworden tegen het toxine. De zorgverlener zal de hoofdhuid van uw kind onderzoeken en op zoek gaan naar een levende nimf of volwassen luis om te bepalen of hij of zij hoofdluis heeft.

Luizen zouden verstikken en sterven wanneer het sijpelen hun ademgaten stopt, maar het moet een nacht onder een douchekap worden aangebracht omdat luizen kunnen overleven zonder urenlang te ademen. Luizen vallen net zo graag een brandschoon hoofd binnen als een vuile kop, dus veelvuldig wassen is geen garantie om een besmetting te voorkomen. Als ouder die plichtsgetrouw neten uit het haar van mijn kinderen kamde, klonk een alternatief voor hoofdluizenbehandeling zonder kammen enorm aantrekkelijk. Het belangrijkste verschil tussen verschillende producten is het actieve ingrediënt en welke stadia van hoofdluis het doodt.

Uit ander onderzoek dat theeboomolie beoordeelt als een behandeling voor hoofdluis, is echter gebleken dat de remedie minder effectief is. Als uw kind allergisch is voor deze bloemen, kan hij of zij ook allergisch zijn voor de behandeling van hoofdluizen waarbij pyrethrines worden gebruikt. Een minder waarschijnlijke manier om hoofdluis te krijgen, is door persoonlijke spullen te delen die het hoofd raken, zoals hoeden, haarborstels en haaraccessoires. Krijg elk jaar hoofdluis, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), en net zoveel tranen worden vergoten door kinderen en volwassenen die proberen van die kleine parasitaire insecten af te komen.

Voor mensen met behandelingsresistente luizen of een allergie voor luizenshampoos kan het echter een effectieve optie zijn. Cohen wijst erop dat een van de redenen waarom vrij verkrijgbare hoofdluizenbehandelingen niet werken, is omdat ze niet worden gebruikt zoals voorgeschreven. Een persoon met een zwak immuunsysteem, een voorgeschiedenis van ernstige huidreacties of eerdere ervaring met behandelingsresistente luizen moet met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg praten voordat hij een luizenplaag behandelt. Joan Sawyer, co-auteur van het boek Head Lice to Dead Lice, promoot een 5-staps gevechtsplan waarbij olijfolie op specifieke dagen wordt aangebracht in de loop van een periode van 21 dagen.

Als ouder die plichtsgetrouw neten uit het haar van mijn kinderen heeft gekamd, klinkt de belofte van een no-comb behandeling voor hoofdluis enorm aantrekkelijk. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *